luni, 19 noiembrie 2007

Partea audio la supravegherea video

De partea asta nu se vorbeste asa de mult. Dinc ate am vazut in general sistemele DVR cat si placile de captura au o singura intrare audio, asa ca se poate inregistra partea audio de pe o singura camera.
Si sunt destule camere care nici macar nu au partea audio.
Inca un defect al camerelor aceste entry-level este faptul ca microfonul folosit nu este sensibil asa ca nu se aude prea bine ce se vorbeste.
Tehnica insa salveaza situatia;)
Stim cu totii ca exista sculele alea care te asculta la distanta (da, alea din filme, cand indreapta un aparat cu o antena parabolica unu' cu ochelari de soare). Respectivele echipamente ajuta sa asculti ce se vorbeste la distante mai maricele.
Uite ca se poate folosi asa ceva si pentru o a amplifica semnalul audio de la o camera de supraveghere.
Am facut o incercare cu un sistem de genul asta care era omnidirectional .Rezultatul e ca microfonul era la vreo 50m de respectiva persoana care vorbea incet si eu il auzeam extrem de bine.
Deci daca vreti sa auzit si ce se vorbeste un amplificator de genul asta poate fi solutia.
Poate ca ganditi ca el costa o avere....Veti fi surprinsi cat de bine se pricep inginerii din romania sa faca aparate puternice cu componente ieftine;)
Asa ca ceva tranzistoare, amplificatoare , cateva lipituri si gata... sistemul de amplificare audio de ascultat prietena ce vorbeste in baie e gata.
Ieftin si functional.

Niciun comentariu: